• Samtosha Tanja Fred Coaching Test

Mindfulness & Compassie

"In deze tijd van voortdurende afleiding is aandacht een schaars goed.
Maar het is ook ons belangrijkste hulpmiddel voor een prettig leven en om goed te presteren"
(Daniel Goleman)Wil je bewustere keuzes maken, minder stress hebben ondanks strakke deadlines en een volle agenda, een betere balans tussen werk en prive ervaren, meer met je aandacht in het hier en nu zijn en meer ontspannen zijn?


Door je mind compassievol te trainen kan je op een praktische en effectieve manier leren om dit in jezelf te ontwikkelen. In de training mindful werken en leven komen aspecten aan de orde als het trainen en richten van je aandacht, zonder te oordelen, het zijn in het hier en nu met een accepterende houding en zelfcompassie. Daarnaast gaat het ook om het stellen van heldere doelen, prioriteiten en planning, de effectiviteit van leiderschap en communicatie. Door mindfulness te trainen werk je zowel aan zelfinzicht als aan zelfmanagement. We verdiepen ons tijdens de training in theorie en de beoefening van mindfulness. Daarnaast kijken we naar de praktische toepassing in leven en werk. Hoe je bijvoorbeeld mindfulness kunt inzetten om effectiever te werken, mindful te telefoneren, mindful keuzes te maken en mindful te emailen.

Zelfcompassie en mindfulness gaan hand in hand. Liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen is iets waar we vaak veel moeite mee hebben. In de training zelfcompassie richten we ons op het leren jezelf te accepteren precies zoals je bent, tevredenheid en dankbaar te ontwikkelen en jezelf te vergeven.  Mindfulness en zelfcompassie wordt door Tanja overgedragen op basis van een evenwichtige combinatie tussen jarenlange ervaring met en opleiding in mindfulness, boeddhisme en yoga enerzijds en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven anderzijds.

Contactgegevens Samtosha

Lingedijk 153
4191 VD Geldermalsen
KvK 11063982

Tanja de Bont

06 – 284 780 84
tanja@samtosha.nl

Fred Streefkerk

06 – 515 169 24
fred@samtosha.nl