• Coaching Burn Out Geldermalsen

Teamcoaching

Teamcoaching heeft betrekking op het versterken van teams. Om “samen” te werken en de kracht van samenwerking te ervaren en te concretiseren in een plus. Teamcoaching gaat over de patronen die het verbeteren van samenwerking in de weg staan. Het gaat ook over het pruttelende proces, haperende dynamiek en moeizame, en vaak inefficiënte, communicatie.

Wanneer teams regelmatig “gedoe” hebben over de inhoud, is er waarschijnlijk iets aan de hand met de relatie. Om de vastgelopen relatie en ingesleten patronen aan de orde te stellen vraagt soms lef. Lef van teamleden om erover te durven nadenken en om er iets aan te doen en lef van de coach om de vinger op de zere plek te leggen.

Wij kunnen helpen om de krachten van alle teamleden te activeren door de kwaliteiten en beperkingen van elkaar te gaan ontdekken, respect te krijgen voor ieders individuele kwaliteiten en in gezamenlijkheid te excelleren.


Vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid

In situaties waar er van teamleden gevraagd wordt om na te denken over effectief en ineffectief gedrag, zijn de relatie en het vertrouwen belangrijk. Vertrouwen in zichzelf, vertrouwen in de leidinggevende, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in de begeleider(s). We coachen met vriendelijkheid, begrip, humor en relativeringsvermogen. We stimuleren aandacht voor onderlinge verschillen.
We werken oplossingsgericht. Wanneer we horen over onmogelijkheden, vragen we vaak naar mogelijkheden. Afhankelijk van de situatie zal het team oefenen. We stimuleren het team om zich verantwoordelijk te voelen voor het resultaat. Die eigen verantwoordelijkheid staat voorop.

Voor wie?

Voor ieder team dat elkaar beter wil leren begrijpen, het werkplezier en energieniveau wil verhogen en waarvan de effectiviteit vergroot dient te worden.

Teamcoaching helpt dan om teams beter te laten samenwerken. Een goed team is bekwaam en gemotiveerd. Zo'n team kijkt bij problemen voortdurend naar oplossingen en houdt zich nauwelijks bezig met het zoeken naar een zondebok. Er is structuur (planning), samenhang en onderlinge afhankelijkheid. Teamleden werken met plezier samen.

Aanpak

We kunnen je helpen je team verder te ontwikkelen met behulp van een team-scan gekoppeld aan een programma op maat. Elk team is weer ‘anders’ en het beste is dan ook om een afspraak te maken met ons zodat wij in een gesprek er achter kunnen komen wat de beste aanpak zou kunnen zijn voor jouw team.

Contactgegevens Samtosha

Lingedijk 153
4191 VD Geldermalsen
KvK 11063982

Tanja de Bont

06 – 284 780 84
tanja@samtosha.nl

Fred Streefkerk

06 – 515 169 24
fred@samtosha.nl